Tuesday, September 9, 2014

5th sem



class's schedule dengan degree calender. rindu sebenanye nak mengarut kat dalam blog ni. tapi tak tau nak taip ape. hahahhaha.

Saturday, August 16, 2014

RESULT

ALHAMDULILLAH.!!!!!

result jatuh sangat2 tapi aku bersyukur semua lulus dan tak ade yang kena repeat. aku bersyukur sangat aku tak payah nak hadappp subject CSC yang aku tak suka tu. kalau tengok cara aku jawab paper csc tu memang dah nampak tak ade harapan nak lulus. tapi alhamdulillah. miracle happen. thanks Allah.

no more honeymoon. start from early. dont wait until study week baru nak struggle. u wont have enough time. believe that u will get what u give. next sem aku kene struggle macam PMR dulu. ( yup. SPM aku main2. tu yang result tah hape hape tu). thats all. bye

mekasihhhhh

Tuesday, July 22, 2014

tak lawak

assalamualaikum...

hehe lama gila tak blogging. putus cinta  busy dengan life. tu pasal xde masa nak blogging tu. tapi kali ni nak jugak aku melepaskan kesedihan di hati ni. HAHAHHAHA ayat xleh blah...

ok macam ni cite dye.

13hb haritu aku dah beli baju raya sebab ayah aku balik kan. so beli skali la. tema dis year kaler grey. baju kurung moden. masa beli baju ni, aku test saiz xs memang muat. kain pon x ketat x longgar. kira selesa la. masalah aku kalau beli baju yang ready made ni, baju dah ok, kain pulak longgar. kalau kain ok, baju pulak aku rasa seksa eh seksi.hahahhaha. ( tu pasal aku suka baju yang tempah. sonang.)

aku ni pelupa. lupa yang masa aku beli baju ni, aku tengah berpuasa di bulan ramadhan pastu baru habis exam ( yelaaa. masa exam aku busy(?) study. xde masa nak makan banyak2). so aku pon dengan yakin tanpa ragu2 dan was2 amik la terus saiz xs tu. lupa yang masa beli baju ni aku akan puasa kat rumah n makanannnnnnn sangattttt banyakkkkkk + aku ade banyakkkkk masaaaaaa untukkkk makannnn.

pastu kan.... tadi kan.... tah kenapa tetibe aku sedar yang dari balik haritu, keje aku lepas bukak puasa makannn je. terus bukak almari try baju raya aku. weyyyyyyyyyy tak lawakkkkkkkk. kain tetibe ketat sikittttt. baju pon rasa lainnnn macammmm jeeeee!!!! baru seminggu kot. haaaa memang la sikit je beza ketat tu tapiiiiii raya ade lagi berapa hari??????? pastu raya paham2 la makanan dye macam mana kan?????? so nak tak esok aku kene control makan. demi kesejahteraan aku.

dah la. tak xde mood dah nak taip. nak meratapi nasib sendiri jap. mekasihhh

nota kakiku~ doakan aku pass sume subject sem ni. serius aku takut esp subject csc. doakan lulus semuaaa. aaminnnn.



Sunday, March 16, 2014

Pantai tanjung biruuuuu

Assalamualaikum...

Haritu classmate aku ajak picnic kat pd. aku tak boleh dengar kalau nak picnic kat pantai ni. Terus aku excited. Lagi2 ade sorang kat pd ni. Eh. Hahahahhahahhahahhahaha. Ok. Semalam aku pon bertolak dari somban 3 pukul 2 lebih macam tu. Kawan aku 3 orang dah pi dulu sebab nak survey tempat. Aku dengan syu lambat sikit sebab tunggu syu buat keje.

Dengan bantuan encik gps maka sampai la kiteorang kat PD. Sekarang nak cari pantai tanjung biru pulak. Aku tak pernah pi sana. Yang aku tau satu tempat tu je yang ramai orang tu. Teluk kemang kot. Ehh tah la. Tp situ memang ramai la. Cha bagitau cari ade batu tulis teluk kemang. Aku pon dok imagine batu besarrr.  Tapi bila nampak kecik je batu tu pastu masuk kanan. Yang aku pelik signboard tulis tentara dan kenderaan berat keluar masuk. Dah kenapa pulak. Ni aku salah masuk ke? Call cha tanye pasal benda tu dye cakap tak. So aku pon kua balik dari jalan tu. Blur sangat aku text faisal. Sbb aku rasa mesti la dye tau tempat ni. Dah bertahun dok pd kan? Ok x reply. Aku pon masuk balik area tu kot2 la kat dalammm lagi ke? *dalam otak aku dok imagine tetibe encik askar tahan tanye nak pi mana.ahhahahahha* pastu faisal call. Dye tanye aku nak pi mana sebenarnye ni. Pas cite dye tanye kat situ ade bus stop kan? Haaaa betull. Ade apartment putih kan? Orang nampak kaler kuning je ni? Pastu dye pelik. Aku? Lagi la pelik.!!!! Tengah dok cakap2 dengan faisal tetibe aku cakap. Jap. Rasa betul la ni? Redha  je ni!!

Tengok2 betul la tempat ni. Kua2 kereta nampak pantai terus aku speechless. Excited. Subhanallah. Cantikkkkkkk sangattt pantai tuuu!! Time tu air tak pasang lagi tauu. Orang pon tak ramai. Tenangg je. Time tu aku rasa hilang terus ape yang buat aku stress. Hilang terus penat. Serius cantik gila oantai tu. Sampai pon xde.sebab pekerja tu baru lepas bersihkan kot. Tapi seriussss cantikk!!!! Yup. I love beach soooooooooo much. Angin kat pantai buat aku rasa tenang sangattttt. Im in love dengan pantai tu. Memang dalam kepala aku kalau stress sangat aku pi sini je. X jauh pon. 33km je. Macam aku ulang alik dari rumah aku ke rumah maktam la jugak.

Dorang buat bbq. Tapi time aku dgn syu sampai tu, ayam dah nak siap bakar dah. Terus makan. Dorang 4 orang je mandi. Aku? Aku mandi tak minat sangat. Aku lagi suka duduk, tengok environment, tengok orang2 yang tengah happy. It makes me happy!! Pastu amik gamba2 dorang. Pastu dorang main ape tah yang macam banana boat tu. So tinggal aku sorang2. Hahahhaa

Tetibe tgh dorang tuka baju tu tetibe hujan. Hujan kemain lebat weyyyyy. Sedih jugak la. Sebab aku kalau boleh nak tengok sunset. Tp xpe la. Hikmah hujan ni kurang sikit haze. Pd dengan somban kat haze dah masuk unhealthy. Maybe next time boleh tengok sunset. Insyaallah. =)

Aku nak share gamba pantai tanjung biru tapi this is my first time update blog pakai ipad sebab malas nak on laptop. Pastu dye suruh download apps kalau nak share gamba. Malas aku. Battery pon tinggal 6% je. Ni pon taip laju2.

Mekasihhhhhhh

Wednesday, March 12, 2014

new life

assalamualaikum..

huhu.. lama gila tak update blog. nak kata busy. xde la jugak. niat nak update nak membebel memang ada dah. tapi mood nak menaip tu yang x sampai2. hahaha

this sem. aku pindah seremban 3. first week? aku homesick teruk gila. pastu pulak campur dengan PMS lagi. so hura hara la hidup aku time tu. first week tu jugak la aku dah balik rumah. rumah kat putrajaya je la tapi. xpe. asalkan rumah jugak. ahad datang seremban. hari khamis aku dah balik.kahkahkah. tuhan je yang tau betapa stressnye aku. =(. now dah ok la sikit. homesick tu still ade. aku plan nak balik next week. cakap pasal balik ni. hari jumaat kelas aku sampai pukul 4 petang!!!!!!! benda yang paling aku benci tu muncul! memang susah la nak balik perak kalau kelas habis lambat. so sekarang aku boleh balik kajang@putrajaya je la. cuti panjang baru boleh balik perak =(

dah tak tau nak taip ape dah. tadi banyak benda aku nak story. sakit perut punya pasal terus aku lupa. hahaha. dah la. bye