Monday, December 17, 2012

i iz sick T_T

great application for those who have problem nk ingat tarikh macam aku ni. hahahhaa
kalau ikut period tracker ni, In Shaa Allah aku period lagi 7 hari. badan aku ni pulak dah sakit2. macam biase, aku rse tulang2 belakang aku ni sakittttt sangat esp waktu malam.. xpe. itu normal. yang aku pelik sekarang. lately ni perut aku carik pasal dengan aku. sakit dye tu bukan sakit yang nk pi toilet tu. tak. perut aku ni pedihhh sangat. dye cmne nak cakap ek.kekadang before makan aku akan rase sakit kat ulu hati ni. pastu ble lepas makan je tetibe perut aku ni akan pedihhhh. kekadang aku rase nak vomit tp xpon. ala senang cite loya2 tu la kan. so petang semalam aku tanye ein. dye kate mybe aku kene gastrik. ein suruh aku jumpe doc tp ble ingat kes nublah arituuu memang x la kan aku nak serahkan diri aku ni kat doc. no way.!!!! hahhaaa. (ein kte aku penakut).

aku sebenanye konpius.sakit2 tu sebab pms ke sebab gastrik. kalau pms say bye2 la kat doc kan.hehehhe. so aku plan nak tunggu dulu sampai aku period. sbb pms aku ni dye hilang tetibe once aku dah period. tapi kalau x hilang jugak sakit tu, nak tanak kene jumpe doc jugak la.

precious(?) moments with doctors@dentists :

~ penah tendang dentist (chinese) sebab dye nak cabut gigi aku. yela. spe suruh tunjuk (ape tah nme yg utk cabut gigi) tu depan aku. memang kene la kan? kot ye pon bgtaw la dulu. senang aku nk pejam mate. lepas cabut gigi tu dye bagi gula2 kat aku.hehhehehe

~ lari dari dentist time dorg datang skolah. ni lepas aku trauma kene cabut gigi la ni.HAHAHHAHA

~ time tu demam. doc masukkan thermometer (eh betul ke eja dye?) kt dalam mulut.ttbe aku terbatuk pastu terpelanting bende tu kat lantai.pecahhhhh. hahahhahhaa.

mekasihhhhhhh


Wednesday, October 24, 2012

I'm 19 years old

assalamualaikum.

22 october aritu birthday aku yang ke 19. belasss2 lagi uolsssssss.hahaha


taun depan kalau orang tanye umo aku nak cakap umo aku 19 tahun 12 bulan. wahaha

Thursday, September 20, 2012

Malu

dah nak masuk dua minggu aku kat shah alam ni. buat masa ni ok lagi la. just penat naik turun tangga mini batu cave *haha* dengan kebohsanan makanan2 kat sini. i dont know why. time aku duduk kat merbuk dulu tempat makan yang ade cafe murni, dining hall dengan foodcourt yang ade 1 kedai tu je. tapi aku x pernah boring dengan makanan2 dye. kat sini..kedai banyak tapi tah la. rse macam tak best nak beli makanan. pelik.   eh. spe yang pelik ni ye. kedai2 kat sini ke aku yang pelik? HHAAHAHA. tapi bukan pasal pelik yang aku nak story mory kat sini. ni pasal 2 minggu aku dah memalukan diri sendiri.

********************************

FIRST WEEK:

ok aku masuk sini 8hb sept. tapi 10hb aku dah malukan diri sendiri. pagi tu kteorang ade meeting dengan ........... hahhaha aku lupa. pagi tu aku dah siap2 awal dah ni. biase la. mahasiswi baru.kene la semangat kan. program start pukul 8.30 pukul 8 dah muncul kat majlis tu kan. ko tunggu la sem 3,4,5,6 nanti. program start pukul 8.30, ha time tu la baru nak kua bilik. HAHAHA. ok dah jauh sangat dah dari ape yang aku nk cite ni. kembali ke panggal jalan na. waktu aku jalan nak ke depan pejabat kolej tu *sebab tunggu kawan2 kat sana* ttbe aku teringat yang botol air aku tertinggal. so kene la patah balik kan. no bilik aku B3-00-05. dah sampai kat bilik ni. dengan confident aku bukak pintu bilik. x berkunci. tapi aku pelik.

1. asal atas katil aku ade handphone ni?
2. bile pulak bilik aku ade iron board?
3. knape rumate aku macam pelik je?

OK.! AKU SALAH BILIK.!!! time tu aku cakap kt doranng "oh sorry salah bilik". pastu lajuuu je aku kua dari bilik tu. haaaaaa malu2. mesti dorang gelak kan? dah la aku berdiri betul2 kat tengah2 bilik. arghhhhh malu2. bilik yang aku masuk tu sebelah bilik aku je. sejak tragedi september tu, before masuk bilik i'll make sure yang kat pintu bilik tu ade gamba aku. then baru masuk bilik dengan tenang.hahahhahahha

SECOND WEEK.

haaa yang ni jadi petang semalam. lately ni kolej aku banyak kes curik taw. macam2 la yang aku dengar. org tu pakai purdah la. pukau la. macam2 la. malam before tu kawan aku nublah ade whatsapp aku. dye story yang ade bilik kat blok aku kene masuk pencuri and bilik kawan aku syu nyaris kene curik jugak. rumate dye siap nampak lagi orang tu.

pendekkan cite.petang tu aku bangun tido pukul 5.45 mcm tu. rumate aku pulak siap2 nak g kelas. xtaw knape bangun2 tido tu aku dok ingat pasal kes curik tu je. ble rumate aku dah pi kelas, tinggal aku sorang je la dalam bilik tu. yang sorang lagi tu aku x taw g mne. pastu aku kua bilik nak pi toilet. ttbe aku rse x sedap hati.masuk balik bilik. amik kunci then lock pintu.padahal yang pi toilet je pon. xpernah2 aku rajin nak lock pintu kalau nk pi toilet. ni kre first time la ni.

dalam toilet waktu nak amik wuduk tu, aku ni dok pikir lagi kes curik. jalan nak balik bilik pon pikir lagi. ble aku nak bukak pintu tu ttbe kunci aku xmau bukak. macam orang tahan dari dalam. cuak gile time tu. ble aku lepas je tombol pintu tu ttbe dengar bunyi "tapp" dari dalam. aku pon ape lagi

ARGHHHHHHHHHHHH TOLONGGGGG.!!!!!

serius kuat aku jerit. last aku jerit kuat2 macam tu pon time aku main flying coaster last year. time tu pulak pintu bilik depan aku tu terbukak taw. so memang dorg dengar la aku jerit. smua tengok aku sbb aku dah berdiri depan bilik dorang. pintu bilik aku pon terbukak. ttbe kua orang yang x brape aku nak kenal. aku pon SAPE TU??? time tu tengah menggigil lagi. then orang tu cakap NI SAYA LA. dah la aku xpakai spec time tu. ble g dekat sikit baru la OOOOOOOOOOOOO.HEHEHHEHEHHE. rpenye orang tu rumate aku sendiri. dye baru je masuk bilik aku tu. aku pulak lupe pasal dye sebab dye jarang ade kat bilik. pastu laju2 aku masuk bilik. aaaa mesti orang depan bilik aku tu pelik dengan aku.yela kuat sangat aku jerit. siap mintak tolong lagi kan

Tuesday, September 18, 2012

IELYA NUR SYAKIREEN

assalamualaikum....

as usual, aku slalu blur kalau nak taip intro. nak buat macam mane. dari dulu lagi cmni. waktu sekolah dulu aku kalau buat essay aku slalu tinggalkan space untuk intro.dah siap2 buat essay baru aku buat intro.hahaha -_-

kelas harini dua2 cancel. tunggu kelas petang ni pulak. kalau cancel jugak siap la. bia aku je yang aja csc kat classmate aku tu.dah lecturer tanak masuk.hohoho. dah ahh.malas nk sebut pasal csc tu. aku x minat sangat multimedia segala bagai ni. stalk orang aku minat la.

****************************

boring la. hmmm. malam semalam aku stalk besfren aku eya. dah x taw nak stalk spe. nak stalk crush tp boring kot.x bersosial kot dye tu. twitter jarang tweet. facebook lagila jarang update. orang lain je yg updatekan. *kene hack.hahha* amboi beraninye aku cakap pasal dye.

*************************

sebenanye aku rindu kat macik sorang ni. dah lme tak gaduh2 dengan dye. nak WhatsApp malam td tp internet service aku dah expired. ni baru je renew. nak text dye tp credit tu cukup2 untuk call mak je. anak mithali.call mak hari2.bahhahahhaa.ala x perasan credit x cukup.dh lme x tpup. so stalk je la yang mampu.


ni gamba yang eya edit special untuk aku.mengutuk aku memang dye terer

model pandan.bahahhahhahaa <3 

love you too eya

kteorang start rapat waktu kteorang form 4. form 1-form 3 biase2 je sebab x sme class. macik ni dye sme je dengan aku. ratu makan. pantang nmpak makanan. tapi berat dye 40 cmtu je. maybe lemak2 yang dye makan tu transfer kat aku. hahahhaha. yang bestnye kteorang ade name yg kononnye manja. eya panggil aku BULAT. aku plak panggil eya SKELETON. dye ni ade kepala yang sangat comel. so aku slalu jugak la buat magic trick.HAHHAHAHHAHHAA. favourite subject eya ni bahasa arab. dye suka sangat. kan ya kan? konon tanak pikir dah la arab lepas ni. tengok2 kat uia dye kene blaja arab lagi.hahhaha. memang arab dengan eya xleh dipisahkan. tp naik sem baru ni eya dah clash dah dengan arab. mesti ko sedih kan ya?hahahhahaha

tapi yang paling tah ape2. eya ni ttbe kene gosip dengan hadi. asal ek? lupa la sebab ape. so aku yang baik hati ni bagi nme baru kat eya. YADI! HAHAHHAA. hadi pon macam redha je kene usik dengan kteorang. paling ingat incident kat tangga. hadi lalu. so aku pon EH EYA.... hadi time tu sengih je sampai nak terlanggar syireen. hahhahaha. i miss that moment <3 

hmmm tadi chat dengan eya. habis je foundation, dye transfer ke kuantan. jadi orang pahang la pulak macik ni. lepas ni jadi orang ape la pulak ek? hehhehehehhehhee. mintak2 la dapat jumpa macik ni nanti. mula2 nak peluk dye pastu nak kutuk dye. rindu rindu rindu

#fav song kteorang kangen band~yakin aku menjemputmu.
#cup cake eya buat sedap
#a friend is someone who knows the song in ur heart and can sing it back to you when you have forgotten the words. 

Thursday, August 16, 2012

dugaan ramadhan

assalamualaikum..

lagi 2 hari je umat islam berpuasa. lepas tu raya. rase sekejap je puasa. ni aku kene ganti 8 hari ni. adoy. aku rase smua orang xkan terlepas dari ujian di bulan ramadhan ni. 10hb aritu hari yang bagi aku paling penat la. pagi tu macam biasa aku bawak mak tam aku pi klinik sebab nak check baby. lepas tu bawak opah aku pi bayar2 zakat rumah2 orang2 yang sepatutnye la. tengah hari pulak aku nak pi amik result medical check up tp klinik plak tutup. tp bgus jgak. lme sikit aku boleh shopping.bhaha. pi la billion manjung sebab nak beli barang2 nk buat honey cornflake, mazola dengan kuih makmur. lepas tu aku paw mak aku single fitted sheet set plus comforter.bahaha. tu nk bawak balik hostel.

ok sampai rumah around 3 p.m. then aku siap2 sebab tuition aku start pukul 3.30 sampai pukul 5. time habis tusyen tu aku dah tak larat dah.mak aku kene pi klas esoknye, so aku decided nk tido rumah opah aku je. lagipon esoknye kene bawak mak tam aku lagi. before tu kteorang pi pasar ramadhan.beli air jambu aku dengan tau foo fa mak tam. pasal tau foo fa tu aku dah jadu regular customer kat kedai tu. nampak je aku, terus dapat tau foo fa gula putih.hahhahaha

time nak berbuka puasa tu, atuk aku ttbe mcm muntah angin. atuk aku memang sakit perut dari awal ramadhan. aku baru nak makan laksa *before tu aku dah ratah sardin.hehe* atuk aku ttbe muntah. aku assume tu muntah biase. ttbe pak tam aku cakap..

ABAH, ABAH MUNTAH DARAH NI.!!!1

terkejut aku. trus x suap laksa tu. then atuk aku muntah lagi. pak tam aku terus picit2 belakang atuk aku.pk tam aku cakap lagi

ABAH..SEJUK BADAN ABAH NI...

time tu ttbe badan atuk aku lemah gile2.serius aku cuak gile. then aku n pak tam aku bawak atuk aku pi depan.time tu atuk aku dah lembik sangat2.time tu aku doa yang atuk aku xape2.mak lang plak kebetulan berbuka puasa kat rumah opak jugak.so opah suruh jae pi panggil jiran tolong angkat atuk masuk kete.kat dalam kete pon atuk muntah darah lagi. sampai je klinik, doc msukkan air kat kiri and kanan atuk. tp aku x tengok sebab yela. bab cucuk mencucuk ni mmg aku failed.kang aku plak yang pengsan kat situ.

x lama lepas tu ambulance pon sampai. pak tam aku naik  skali kat dalam tu. so aku la kene drive kete pi hospital. first time aku drive sorang2 malam2. cuak jugak la. tp alhamdulillah la kete pon sikit je. sampai2 kat sana aku duduk je kat luar sebab aku xtaw kat mne wad kecemasan and aku xkan cari sebab takut bende lain yang aku jumpe.hahaha. almaklumla,paham2 je la wad kecemasan ni. lagi2 tengah malam. kalau duduk dalam lama2 kang, aku pulak yang baring atas katil wad tu. atas kes pengsan secara tiba2.hahaha

around 11.30 cmtu kot baru balik rumah opah aku.memang penat tp bile pikir orang yang kte sayang tengah sakit, penat tu kte kene tolak tepi. asalkan dye selamat.

tp aku lagi kesian kat pak tam aku. yela mak tam aku baru lepas bersalin. Before ni dye dok ulang alik hospital. sekarang ni jge atuk aku plak. malam2 pak tam aku yang stay kat hospital tu sampai pagi. balik rumah terus pengsan smpai tengah hari. then pi balik hospital. 

pasal atuk aku tu, atuk kene gastrik. tp atuk x pernah makan ubat sbb atuk xtaw yang dye kene gastrik. gastrik ni kan memang x boleh tahan lapar.and atuk aku plak puasa. tu pasal sampai jadi macam ni. lagi, one of the reasons is atuk aku ni smoker. perut pedih sebab x makan.bile bukak puasa makan sikit then merokok. memang perut xleh tahan la.sekarang ni kat rumah ade doc dengan nurse. aku nurse pak tam aku doktor.

pak tam: ABAH DAH MAKAN UBAT ARINI?
aku: ATUK MAKAN UBAT X DAH NI?

hahhahahhaaa.

Monday, July 2, 2012

PMS

macam biase, aku xleh tido sebab badan aku tengah sakit setengah mati. sumpah sakit. ni pon taip2.guling2 kejap. sebab PMS ni punye pasal la ni. kalau nak taw PMS tu maksudnye Premenstrual Syndrome. kalau aku factorise kan dye *ha dah macam addmath kan* P=pre=pra=awal2 M=menstrual=kitaran haid S=syndrome=sindrom=tanda2. hmmmmm jap aku upload gamba.


ha yang aku tick tu la aku tengah kene sekarang ni. tensyen wey tensyen.!

1. kembung perut~ aku mmg rase perut aku ni ala2 org mengandung 1 bulan.acewah. pandai je aku. ahh abaikan. pastu ble tgok aku stress.haha

2. sakit kepala~mmg pening2.kekadang aku rse mcm orang yg main pusing2 tu then stop ttbe. ha macam tu la pening dye. macam ape je explaination aku ni. ahh abaikan.asalkan aku paham.tp yg ni ok lagi sbb dah biase pening2 sbb tido petang bangun maghrib.hehehe

3. sakit sendi dan otot~ha yang ni aku palingggg stress.tp kan yang ni aku mula2 akan sakit yang teramat sangat kat tulang belakang badan. rase macam tulang belakang aku nak patah. aku x leh nak baring elok2. aku kene...ala cmne nak explain ek.jap aku upload gamba. *semangatkan* tu gamba ade kat bawah tu. tp yg tu macam sedap je dye tido kan. kalau ikut situation aku sekarang, gaya mcm tu sekajap ke kiri sekejap ke kanan. aku x leh nak baring betul2 sebab rase mcm urat tarik.sakit weyyyy.


4. selera makan bertambah~yg ni mmg betul. act aku on diet. tapi stat selasa ke rabu tah, mood diet aku terus hilang. n aku nak makann je.

5. food craving~ kalau nak period kan bende yang aku mengidam, kepsi ngan sushi. waktu sekolah dulu xde.stat masuk u aku kene food craving before period. aku x taw plak yg bende ni pon consider as PMS. sekarang ni aku nak daging bakar n sushi. ade kes pasal sushi. nnty aku story.haha

6. mood swing~ha yang ni la paling aku xleh nak control. mood aku stat menggila pasal sushi tu la. haritu nak makan luar ayah aku tanye nak makan kat mne. mula2 mood aku ok lagi time tu. then aku cakap la kat ayah aku, jom pi makan kat tesco sbb nana nak pi makan sushi. aku suruh ayah aku pi makan chicken chop kat atas tu. then ayah aku tanak. time tu mood aku terus jadi gila. selalunye ayah aku ade jgak tolak plan aku tu tp aku bia je. tp time tu aku terus diam dalam kete, sepatah ayah aku tanye sepatah aku jawab.kt yong tau foo tu plak, mk aku dah amik utk 3 org tp aku pi tambah byk2 sbb aku tgah marah.tp mak aku biakan je.dah biase kot.hahaha. time makan tu plak aku diammmm je.dalam kete aku diam. dalam kete ttbe aku nangis. ha gile kan mood aku time tu?hahaha. mood aku ni plak x ok2 lagi ni. sikit2 nak nangis. tah hape2. sian parents aku. saba ye. period je nnty nana ok la.hahahhaahaha panjang cite aku.

7. minat untuk melakukan aktiviti berkurangan~ haah. mmg la. kalau nk taw aku dah lme x cuci pinggan mangkuk. masak pon daging bakar je.tu pon aku masak makan sengsorang.yg lain aku x masak.sidai kain plak x habis then aku stop sbb malas.ha gile kan.keje aku tgok dalam bilik tgok we got married.

kalau bace ape yg ade dalam gamba yg aku copy dari tenet tu, 90% dapat PMS n me one of them. td aku ade bce article pasal pms yang we as a girl *kat dalam tu dye tulis woman.aku xske sbb woman tu macam tua sgt.kihkihkih* should proud sbb Allah pilih kite kene bende2 ni sbb perempuan je yang mampu tanggung bende2 ni. acewahhhh. ok bai. badan aku dah sakit sgt ni

mekasih!!!!

Saturday, June 30, 2012

Tuesday, June 26, 2012

It's time for me to change

malam kelmarin aku saje2 call yus sbb dah lme x contact dye. sembang2 pastu baru aku taw yang dye sentap ngn aku. ni kes aku cakap agak kurang aja kt dye. aku marah2 dye sbb ske ati je bagi no aku kat kawan dye without my permission.pastu aku letak fon cmtu je. mmg aku kalau cakap ngn yus agak kasar+kurang  aja+ikut ske ati aku je nak cakap ape. kalau dye cakap tergantung aku marah2. tp ble aku cakap tergantung, dye marah, aku marah dye balik.haha ske ati aku je kan. banyak lagi la. 

malam semalam plak aku call syafiq. ni pon sbb dah lme x contact dye. aku saje tanye syafiq aku ni jahat ke.lbih kurang cmtu la aku tanye dye. dah lpe sbb smalam aku dok pikir pasal aku je. then jawapan syafiq sumenye -ve.haha.terkejut aku. 

hmm sory la weh. haha. korang mmg kawan aky yang sgttttttt baik. aku je bukan kawan korang yang baik. korang slalu sabar dgn aku kan. aku membebel korang layann je aku.aku marah2 korang sabar je ngn aku. hahaha.thanks sgt2. maybe i have to change my bad behavior. insyaallah lepas ni aku x marah2 korang. x kurang aja ngn korang dah. btw thanks for being my superrrr bestttt friend!!! i'll appreciate it. aku harap korang dapat besfren yg lagi bagus dari aku. lagi aku doakan korang always happy n enjoy with your life. forgive me. thanks again kawan =)

#sory aku x reti nk cakap or text korang cmni.aku post kt blog aku je la ye.=)

Saturday, June 9, 2012

diet mission start now!!!!!

haha. poyo je title post ni. ahhhh pedulik ape. blog ak. xde spe nak kesah. kan? semalam aku check berat. 51.9kg!!!!! wehhhh. x leh jadi ni. adik aku plak dah start bace kan tips untuk langsing kat aku. makin sennnnntapp la aku. yang adik aku plak dye excited berat dye turun. and for the first time aku lagi berat dari dye. dye makin excited aku plak makin senntappppp.

hmmmmm. kalau x aku nak start diet hari isnin tp parents aku..adik aku..pacik2 n macik2 aku sume tanak caye. ade ke dorang bleh cakap. ALAAA LEPAS NI PI MAKAN LA TUHH..huh! hahhaha. kurang asam. xpe2. kali ni aku serius nk kurangkan balik berat aku. no main2 dah. baju kurung aku pon kalau pakai, terseksi    terseksa aku tgok. aku tgok dah seksa. kalau org lain tgok. ARGGGGGHHHHHH.!

untuk bg semangat kat aku untuk start mission aku ni (yela.sume org downkan aku ble aku kte nak diet.bia aku je yg bg semangat kat aku sendirik.haha) dp fb aku dah tuka. wallpaper kat lptop aku dah tuka. dp twitter aku dah tuka. hahhaa.

semangat kan?

semangat lagik!
ni pongggg
hahaha. so spe2 yang terbukak blog aku ni terbce status ni doakan la diet aku ni jadi ye.. aminnnn.

#rindu 46 kg
#tadi beli cendol pulut. pastu teringat yang aku nak diet. aku bg cendol tu kat ayah aku suruh makan.bahahhahaha

mekasih!!!!

Thursday, May 10, 2012

mothers day gift

assalamualaikum.!

ehem. ahhhhhh.!!!!! 5 minit aku pikir nk wat intro ape. taip.delete.taip.delete. tensyen aku. straight to the point je la. (emo plak aku nk. tampa kang). kalau bulan may je yg aku paling igt labour day, mothers day n tecers day. baru2 ni aku ade aku ade bace kat fb ade post dok share kat fb tu yg umat islam diharamkan celebrate mothers day sbb macam agongkan mother of ape tah. aku lupe.betul ke x wallahualam.. kalau nk taw aku x celebrate mothers day 8 may tapi ak celebrate 16 may sekali ngan tecers day sebab mak aku cikgu. 2 in 1 la kirenye. 2 events 1 present. ha bijak kan aku. ni bukan kedekut weyyy. ni la yang dikatakan bijak dalam berbelanja. HAHAHA

bagi aku, hari2 tu hari ibu. acewah. baik kan aku. untung mak aku dapat aku. HAHAHAHHAH. padahal hari2 kene membebel suruh buat keje. biase la aku. kene tunggu mood say hi kat aku dulu baru aku semangat buat keje2 rumah ni. kalau mood masak whats up kat aku, mmg masak lomak cili api, ikan steam, sgala msakan2 yg   taraf chef aku buat. tp kalau mood tu MIA, nak pi goreng ikan oh jangan kate goreng ikan, masak meggi pon aku malas. pi kedai depan, beli laksa macik tu. hahahhaha. ha tengok. ak nak cite pasal mothers day gift bukannye cite kemalasan aku. *harap2 macik2 kat luar sne x reject sye jadi bakal menantu macik2 ye. dun worry macik2. lepas kawin nanti, i'll be the best super wife and super mom. eh. geli aku. HAHHAHAHHAHA*

aku sbenanye nak bgtaw yang aku ni blur nak bg gift ape kat mak aku. nak bagi handbag? x payah la kan. aritu last december 2 handbag sekali mak aku beli. 1 kat keyy ell 1 lagi kay penang. katenye beg 2012. so aku sebagai anak yang prihatin xkan penuhkan la almari mak aku dengan handbag. aritu 1 almari untuk tudung2 dia lagi. xkan la nk beli almari lain untuk handbag plak. dah boleh buat muzium la rumah aku tu.hahahha. jahat je aku ni. kalau nak taw mak aku ni sayang syg2 kat tudung dye. ayah aku penah membebel..

kalau tudung dye, siap basuh gne tangan lagi. baju yang abg bagi mahal tu campak je dalam mesin basuh. dah rosak. baju abg pon ade yang dah rosak sbb basuh gne mesin.

HAHAHHAHAH. kelaka je. weyyyy aku ni nk merepek ape ni. back to the topic. nak beli baju? taste aku n taste mak aku tu jauh panggang dari api. kang aku beli dye x minat kang. sentap plak aku. lagipon baju2 yg mak aku beli banyak lagi x jahit. aritu baju je dye hanta 2 baju kat acik *lupe name* suruh jahit. disebabkan mak aku ni peminat tegar tudung2 ariani tu, so aku rse nak bagi tudung as a gift. baru mak aku appreciate sikit. kalau bg baju kang rosak plak. kahkahkah. jahat x jahat x. td aku google kat pearl haya usha2 new arrival punye tudung. tp too heavy la corak dye tu. rimas aku tgok. tp pikir2 balik. aku nk beli tudung mak aku. bukan utk aku. hahhaha. esok pagi la aku belek2 tudung2 mak aku tu. bukan ape. takut terbeli yg sme. x ke tensyen. hahhaha. dah2. aku nk skype ngan pin. daaa

mekasih.!!

Thursday, May 3, 2012

jalan-jalan 1

bulan april keje ak jalannnnnn je.hahaha. oh lupe! welcome may!! azam bulan may ak nak turunkan balik berat badan ak. malampau naik dye tu. scary2. hahahaa. ak bukannye x bersyukur tp bnde yang paling ak takut is masuk hospital. so mmg ak avoid bende2 yg akan menyebabkan ak masuk hospital ni. eh. ade kene mengena ke berat badan dengan hospital? op kos le adewwwwww. tp yg ak nak post arini bukan  pasal tu. ak nk story mory pasal ak kua ngan kengkawan ak.

act dah lme kteorg plan. mle2 plan nk kua hari sabtu. ttbe aini text dye x leh nk kua sbb kene anta adik dye tuition. xpe la kan. konon nak kua la hari rabu. khamis. last minute plan ni. call ayna dye dok mencik2 sbb plan gitu. HAHHAHA. ak pnye keje la ni. pikir2 balik cancel je la harini.aina mencik lagi kat ak. hehe. ak bgtaw dorg hari jumaat la *esok la krenye*. ak lupe plak ahad tu ak ade kelas. pukul 1 tu dorg text ak kate kua pukul 3. hehehe. mintak maap kawan2. sumpah ak lpe. pujuk pnye pujuk cancel lagi. HAHHAHAHHA. ak suruh je la dorg kua tp dorg xnak.kate x best. mmg ak ni penyeri majlis jalan2 ni. HAHAHHA.

so kte kua hari ahad. sebab time tu je masing2 *padahal aku je* free. mula2 kteorg pi tesco nak beli barang2 aini+headphone ak yang dah tinggal kenangan tu. pastu kte org pi main kat tempat mainan tu. *lupa nama dye*. hahhaha. kat situ kteorg main shoot bola. sumpah best. penat kot.


lepas tu kteorg lepak kat lumut. si aina tu excited bgtaw ade pesta laut kat situ. jap ingat balik. mule2 kteorg pi mne ek? haa mule2 usha gerai2 kat situ. pastu si aina ni beli buih air tu sbb dye kate nak main kat marina. ak n aini layan jela macik yang excited ni. hahahha. dah usha2 kteorg pi makan sebab lapa. makan kat kepsi. kteorg kalau kua mmg makan kat kepsi je. saje nk sumbangkan lemak kat badan. almaklum la. lemak2 kteorg ni sikit je. ok itu sje nak sodapkan hati. padahal tuan punye badan je yg taw. haha. dah habis makan tu otw nak pi marina baru perasan yg pesta laut tu lagi 2 hari. so ayna yg excited tu pon kechewaaa. hahhahahha




terase gedik plak ble tgok gamba2 ni. hahhaa. tu la bnde yg ayna beli tu. tp sadis ble tgok budak2 kecik baim yang besar punye. kakak2 ni beli yg kecik je. singgit 1 botol. hahaha. aini kate pasni kte beli yang besar. kalahkan budak2 tu punye. dah la. ak x larat nak taip pepanjang. lagi 1 entry malam kottt. kott la. hehe.

p/s~ thanks to ayna n aini sbb sabar tunggu ak free. even ak ni penganggur nak berjaya tp ak pon  reti busy tawwww. hahahha. muah2

mekasih!!!

Sunday, April 22, 2012

RM 2.70

pagi tadi aku aja math year3. dari pukul 9.00-10.30.. kalau x hari sabtu tapi semalam budak-budak tu ade sekolah ganti, so aku buat la hari ni. ade sorang budak ni, dye ni aktif sikit kat kelas tu. name dye arif hakimi. yg kelakanye budak tu, last week aku bagi la homework. dye boleh cakap

CIKGU..BANYAKNYE..KALAU MACAM NI SAMPAI KE TUA X SIAP..

hahaha. adoyyy. aku bagi 7 page je pon. itupon topic whole number. sonang je tu dek oiiiiii. arini mule2 ak discuss jawapan untuk homework ak tu. then ak bg latihan sekali ngan homework la krenye. tengah2 ak salin kat whiteboard tu, ak pandang la dorg kejap. ttbe nampak muka so ariff tu berkerut2 sambil pegang perut sambil cakap sakit *hebat ayat aku ni*.so sebagai seorang guru yang prihatin *puji diri sendiri*, ak pon tnye la nape.. tp dye dok sakit..sakitt tu jugak la. cuak gak aku. yela. aku sorang je ade kat situ. cikgu2 lain pon xde. aku tnye la dye "awak makan x pagi tadi?". dye geleng2 kepala. ble dye geleng2 kepala tu ak pon bertukar career dari cikgu tuition kepada doktor.. eh? HAHHAHAHAHAH

ak pon bukak la beg ak nk cari minyak pape even ak taw dalam beg ak tu mmg xkan ade bende2 tu. igt beg ak tu first aid ke nak ade sume tu.hehe. selalunye kalau ak sakit perut macam tu, mak aku membebel  suruh makan. so ak pon nk kuakan la purse nak amik duit soh si safwan kawan dye pi beli makanan. 

OK.!AKU TERTINGGAL PURSE.! SO DUIT PON XDE LA KAN?? sudah.. kalau budak ni x makan kang, lagi sakit. dye dah sakit..sakitt tu. cuak lagi ak. hahaha. ttbe ak teringat haritu ak campak sume coin dalam purse ak kat dalam poket bag tu. cari2 jumpe gak rm2.70.lega sikit. then ak soh la safwan tu beli roti kat kedai depan sekolah tu. xkan nak beli nasi pulak kan. hahahhaa. pastu ak membebel la, cakap "awak kene amik breakfast. penting. nanti awak sakit". tp ak nak tergelak pon ade. pandai ak nasihat dorg. padahal ak pon jarang amik breakfast.bhaha

mekasih!!

Friday, April 20, 2012

sedissssss

acewah. sejak blog ak dah tuka layout baru ni, rajin plak ak hapdate kan? HAHAHA. nah usha gamba ni




haha. sadis je ak tengok headphone ak ni.dengan span dye pon tercabut tu. adehhhh. so tak dapat la ak nk tgok cter2 ni. ak ni mnusia yg kne gne bendalah ni kalau nk dgar lagu ke tgok vdeo ke pape je la kalau kat lptop. kalau x pakai, sgala bnde yg ak dgr@tgok jadi x best.hahahhaha.x ke gedik ak ni.
dah ni je la.

mekasih.!!!!

Thursday, April 19, 2012

SENTAPPPPPP

arini kazen ak lepak kat rumah ak. macam biase la. si zahir tu x sedar diri nk exam. gameeee je kenenye. tp itu bukan yang ak sentapkan(?) *ade ke bm word sentapkan?*..

sentap 1

aku~ *makan roti canai sambil online*
jae~*tgah main game..pandang ak then pandang screnn lptop balik*  ermmm makan lagi.. patut la ge...
aku~HAH!!! PATUTLA APE??????
jae~ patutla gemukkkkk *dengan mke selambe dye*

sentappp. tp ak habiskan jugak roti canai tu. x elok membazir. haahhaha

sentap 2

aku~ ble nana pakai seluar ni paha nana nampak besar kan?
ica~ haah.
aku~kalau x pakai seluar ni paha nana kecik je kan? *senyum2*
jae~ala same je *mke selambe dye tu lagi*

cisss. kazen ak ni tak pernah nk puji

sentap 3

aku~eee nana rse nana ni dah gemuk kan?
jae~*gelak*
aku~ASAL GELAK????!!
jae~xde apeeee. nana rase nana gemuk ke kurus?
aku~nana rase nana gemuk la
jae~ha betul la tu.
aku~cis.. eh nana rase nana kurus.
jae~*sengih smbil main game*

aku paham sangat sengih dye tu.sob sobss sobsss

HAAAAA. YG NI TERSENTAPPPP YG AMATTTT

yus~ko tu dah la gemukk
aku~mne ade!!! ak kurus kot.hahaha
yus~weh.berat ko brape??
aku~tah la. last week ak check 49
yus~ak tgok perempuan ni nampak gemuk tapi ble check berat xde la berat sgt pon...gemuk tp berat 45 cmtu je. tp ko ni 49 ak x taw la.HAHAHHAHA
aku~-_-"

mekasihh!!!!!!

Friday, April 13, 2012

keboringan...

serius ak dah x larat nak dok rumah. ble dah boring mle la ak makannnn je. misi cari keje x start lagi bhahaha. petang ni ak jadi cikgu. aja dorg math. ni just part time job je la. bkan ape. tuition just on friday (3 pm-5pm) n wednesday  (erk x igt).. hari lain camne plak? dok rumah? tidakkk. eh. ak ni dah x taw nak membebel ape. td rsenye banyak je nk dibebelkan. dah la. running mannnnn time!

mekasih..!!

Wednesday, February 29, 2012

babai!

bye february,!! hi march! wahaha. mknenye lagi 16 hari ak nak final exam. gile pe. byk lagi kot x bce. haish. malam ni ak ade test persuasive speech tp im not ready yet.! wehehe. cano exam ni ha. berdobar den. dah2. ak malas nak mmbebel kat sini. byk lagi koje lain nak buek. kbai! kelas law 2 menanti.
mekasih!
#sekarang ni ak byk menggile kat twitter je. nak kutuk org ke puji org ke, xde spe nak menyibuk. wahaha

Monday, February 20, 2012

PELIK

lately ni news feed kat fb ak msti byk cakap pasal kawin. sikit2 kawin. xpaham ak. haha. itu je ak nk membebel. kbai
mekasih!!!!

Friday, January 20, 2012

announcement!!!


saje nak bgtaw background twitter ak ni comel sgt. wahhahahha


mekasih!!

Saturday, January 14, 2012

camping~

yo! haha
dah lme ak x menggedik kat sini. tp kali ni ak rase ak kne berkobra-kobra (read berkobar-kobar) nk update. before semangat kobra tu hilang baik ak update cepat. wahaha.

***************
haritu 12hb hari khamis ak n bberapa classmate ak join camping under pre-law club. pukul 3 cmtu kteorg bertolak ke dusun resort,kuala nerang.
ni je yang ade kat google image.hoho
kat dalam bus ak dok sengsorang. best je nak wat bising. hehe. dalam bus ak call ein. sembang2 pasal memory time skola dulu. sangat kelaka+jahat kteorg dulu. wahaha. dah sampai tu kteorg trus check in. hostel dye bg ak best la jgak. xde la terseksa kalau nak tido. but dye xde shower. just kolah air tu je. mstila kene mandi ramai2 kan? mula2 ak x brape suka sbb ye la. ak mne pnah mandi berkemban ni. hohoho. tp ble mandi sme2 mmg best la. gelak2. air dye pon sjuk.
lebih kurang mcm ni la bilik kteorg
malam tu kteorg ade ceramah. ustaz ape tah nme. lupe.hehe. tp dye tu ustaz kat u ak ni la. sangat best ceramah dye. tp yang paling ak igt ble dye cakap KALAU BESTFRIEND KTE MATI, IA AKAN BG IMPAK YANG BESAR KAT KITE. yeah. dat true bcause bff la antara org yang selalu kte share susah+senang. n time tu ak terus ingat kt pina n syira. dorg ni la kawan yang slalu ak menggedik. honestly ak lg byk share secret ak kat pina. but dua2 ni ak syg =)


13hb:
pg-petang kteorg ade 3 slot dengan ustaz hasrizal. ustaz ni sangatlah kelaka. even ceramah dye banyak ketawa but byk ilmu yang ak dapat. ble dye cerita experience dye waktu jadi student, ak terase poyo pulak sbb bru ade problem sikit, ak dah stress. WAHAHA. thanks ustaz.

petang tu kteorg wat sikit mini jungle trekking. saje warm up utk esok kot. hahah. yang kelakanye kteorg jalan belakang sekali. dah smpai kat puncak (puncak ke pon) tarik nafas..amik gamba then dorg suruh turun. huh! penat pon belum hilang. mentang2 korang dah lme sampai. HAHA.

malam tu plak kteorg ade malam kebudayaan. kteorg dapat tema kaler kuning. so kteorg sepakat buat iklan digi. ak belakong jadi mama. classmate ak haris belakon jadi papa -_-. malam tu really enjoy dengan sume performance dari group lain. oh lpe. malam tu dinner kte very special. ayam bakar+DAGING BAKAR+ikan bakar+sate+macam2 la. ak amik sume except fries n nasi. ak x ske fries yg dah sejuk. nasi agak x best nak makan dengan bende yang super sodap tu. krenye ak just ratah je makanan2 tu. maybe naik 2 kg kot. haha

nnty sambung pasrt 2. ak byk keje.
mekasih!!

Wednesday, January 4, 2012

new year.

hepy new year.! 

p/s~ cukup la. no idea nak merapu. byk lagi bende nak pikir. assignment lagi. test lagi. quiz lagi. klon matlutfi lagi.. OPSSSSS.. hahahhaha

mekasih!